Новости

Kiinalainen teollisuuspuisto rakennetaan Venäjälle

03 сентября 2012
["{div class=objectGalleryCell style=\"background:url(\/images\/news\/kitaiskii_indpark.jpg) center center \/ cover no-repeat;\"}{img src=\"\/images\/news\/kitaiskii_indpark.jpg\" style=\"opacity:0;width:100%;height:100%;\"}{\/div}"]

kitaiskii indparkKiinalainen puolijohteisten valaisinjärjestelmien valmistaja Shenzhenin kaupungista aikoo rakentaa oman teollisuuspuiston Venäjälle. Projektin hinnaksi on arvioitu 400 milj. €. Se aukaisee shenzheniläisille yrityksille tien Venäjän markkinoille. Projektin ensimmäinen vaihe antaa venäläisille LED-valmistajille mahdollisuuden tuottaa tuotteitaan kiinalaisille yrityksille.
Venäjä on yksi kymmenestä Shenzhenin suurimmista markkinoista ja sillä on jo pitkät taloudelliset suhteet kaupungin kanssa, joka on Kiinan toiseksi suurin teollisessa tuotannossa ja on erikoistunut elektroniikka- ja sähkötekniikkatavarateollisuuteen. Teollisuuspuistohanketta tulee valvomaan Shanghain yhteistyöjärjestö, jonka toimivat jäsenet ovat Venäjä, Kiina, Kazakstan, Tadzhikistan, Kirgisia ja Uzbekistan. Tarkkailijajäseninä ovat Pakistan, Intia, Afganistan ja Mongolia. Valko-Venäjä ja Turkki ovat organisaation keskustelukumppaneita.