Выставки и конференции

Proestate 2011

04 октября 2012
["{div class=objectGalleryCell style=\"background:url(\/images\/IMG_71841_copy.jpg) center center \/ cover no-repeat;\"}{img src=\"\/images\/IMG_71841_copy.jpg\" style=\"opacity:0;width:100%;height:100%;\"}{\/div}"]

IMG 7184Sklad Management oli mukana Kansainvälisellä investointifoorumilla PROEstate 2011

Pietarissa järjestettiin 7-9.9.2011 Kansainvälinen investointifoorumi PROEstate, joka on merkittävä tapahtuma kaikille kiinteistömarkkinoiden avaintoimijoille Keski- ja Itä-Euroopassa.

Sklad Managementin johto, Aleksandr Homitš ja Jevgeni Numerov, osallistuivat jo kolmatta kertaa tähän ammattitapahtumaan, johon osallistuvat tuhannet asiantuntijat ja sadat näytteillepanijat kymmenistä Euroopan ja Itsenäisten valtioiden yhteisön maista, sekä Venäjän alueilta.

Tänä vuonna erityistä huomiota oli annettu varastokiinteistöille, koska teollinen tuotanto on elpynyt kriisin jälkeen, vähittäismyyntiketjut ovat laajenneet ja uusien ja nykyaikaisten varastoalueiden, teollisuusobjektien ja logistiikkainfrastruktuurien luominen on ajankohtaista.
PROEstate:n ohjelmistossa oli paljon esitelmiä, kilpailuja, koulutuksia, pyöreitä pöytiä, sekä kiinteistömarkkinoiden ajankohtaisten kysymysten ja ongelmien käsittelyä. Sklad Managementin johtoa kiinnosti erityisesti keskustelu: Logistic talk «Built-to-suit: pro et contra», jossa osallistujat yrittivät ymmärtää, mitä tälle haaralle tarkoittaa built-to-suit (BTS): onko se markkinoiden luoma uusi formaatti, vaiko hetkellinen trendi?

Miten BTS-projektit ovat ilmestyneet ja kuinka ne kehittyvät?IMG 7173

Ovatko ne kriisin seurausta vai uudenlaisten asiakkaiden tarpeiden tyydyttämistä? Keskusteluun osallistujat yrittivät määritellä, minkälainen on BTS asiakas, mitkä ovat vuokralaisten tyypilliset ja poikkeavat tarpeet varasto- ja teollisuusrakennuksiin nähden. Rakennuttajat kertoivat vuorostaan tällaisten projektien toteuttamisvaikeuksista, kun taas investoijat arvioivat niiden potentiaalia ja riskejä.
Keskusteluun osallistujat tulivat siihen lopputulokseen, ettei Venäjällä ole oikeudellisia, eikä normatiivisia keinoja liiketoimien suojelemiseksi BTS:n alueella. Optiomekanismit, jotka toimivat Euroopassa (esisopimukset, optiokaavat, pankkitakuut jne.), eivät voi Venäjällä taata kehittäjälle maksua pystytetystä objektista. Venäjällä toimivat vain sopimukset, joita annetaan yhtä helposti, kuin rikotaankin.
IMG 7160Yksittäinen tapaus, joka liittyy edellä mainittuun: Uhrenholt-terminaali. Sen rakennutti venäläinen PNK Group, Moskovan lähellä sijaitsevaan varastokompleksi PNK-Tšehoviin tanskalaiselle Uhrenholt Logistic-konsernille built-to-suit-menetelmällä. Kyseisessä tapauksessa, liiketoimien mahdollistavana takaajana esiintyi Tanskan kuningasperheen edustaja, prinssipuoliso Henrik. Kuitenkin, itse tosiasia valtion johdon houkuttelemisesta build-to-suit-projektiin, on yksi näyte tällaisten kaupallisten kiinteistöjen epävakaudesta Venäjällä.