Поиск объектов

Статьи

5 сентября 2012

Venäjän logistiikkapalveluiden markkinoiden ongelmia

map-bigAsiantuntijoiden mukaan Venäjällä tulee olemaan vuonna 2015 noin 91 mrd. € kuljetus- ja logistiikkapalveluiden markkinat. Mitä on tapahduttava ennen sitä, kun nytkin venäläinen logistiikka antaa tilaa ulkomaalaisille?

Kotimaiset yritykset tuhlaavat rahaa kolme kertaa enemmän kuljetuksiin, kuin länsieurooppalaiset ja nopeuskin on muutama kertaa hitaampi.

Ongelma ei ole niinkään kuuluisissa Venäjän teissä, vaan huonosti suunnitelluissa logistiikkakaavioissa, joiden takia sadat vaunut vain seisovat satamissa.

Kuitenkin venäläinen logistiikka menee eteenpäin hitaasti, mutta varmasti:

  • logistiikkapalveluiden markkinat ovat kasvaneet 34%, tänä päivänä se on noin 38 mrd. € arvoinen
  • sijoitusten määrä kasvaa, eritoten valtiollisten
  • logistiikkaholdingyhtiöitä luodaan
  • palveluiden kirjo ja tilausten koot kasvavat
  • logistiikkahankkijat ovat ilmestyneet alueille ja ovat luoneet suuria ketjuprojekteja

Ongelmaksi jää edelleen logistiikkapalvelukompleksien taso, joka on riittävä vain yksittäisille operaatioille. Tässä emme ole vielä samalla tasolla kansainvälisten yritysten kanssa. Kuitenkin kilpailusta tulee kohta niin ankaraa, että ne, jotka eivät tarjoa kompleksipalveluita, yksinkertaisesti joutuvat poistumaan markkinoilta.
Maailman logistiikkapalveluiden markkinat ovat kehittyneet tasaisesti, joten johdonmukaisesti kotimaisten yritysten on harpattava muutama kehitysetappi ja suunnattava vain aivan tämän hetken ajankohtaisimpiin strategioihin ja asiakkaiden tarpeisiin.
Nykyaikaisen logistiikan pääsuuntauksena on ollut suurten kompleksien luominen, joka on yhteydessä konttien määrän kasvuun, joka on tällä hetkellä 60%. Se on herkeämättä kasvanut, koska on tullut uusia kuljetusmuotoja ja reittejä ja kuljetusten määrä on kasvanut.
Suurimmat konttivirrat kulkevat kahta kansainvälistä reittiä pitkin: Kaakkois-Aasiasta Pohjois-Amerikkaan ja Kaakkois-Aasiasta Eurooppaan. Asiantuntijoiden mukaan venäläisten yritysten tulisi pyrkiä näille virroille, joka lisäisi kauppaa 10-15%.
Kuitenkin tällaiseen ja vielä parempaan tulokseen tarvitaan valtion tukea. Venäjän valtion hallitus on ryhtynyt toimiin maan ekonomiajärjestelmälle tärkeiden logistiikkamarkkinoiden kiihdyttämiseksi. Vuosiksi 2010-2015 on luotu valtiollinen tavoiteohjelma Venäjän kuljetusjärjestelmän kehitykseksi, jossa ollaan erityisesti keskitytty progressiivisen logistiikkateknologian täytäntöönpanolle. Tätä varten täytyy ensisijaisesti modernisoida jo olemassa oleva satamainfrastruktuuri, joka on osa kansainvälisiä kuljetuskäytäviä. Sen lisäksi täytyy optimoida tavarakuljetusten virrat, korostaa liikenneverkkojen kuormia ja jakaa kuljetusvirtoja rautateille. Источник: www.sklad-man.com

Тексты, графика, фото и видео, которые размещены на сайте sklad-man.com, - исключительная собственность sklad-man.com, и авторские права на них защищены соответствующим Законодательством РФ. Вы можете использовать какой-либо из наших материалов полностью или частично только при указании активной гиперссылки на него.

Теги

logistiikka

Наши сделки