Поиск объектов

Статьи

5 сентября 2012

Pietarin ja Leningradin aluepiirin teollisuuspuistot

logistics generalNoin 20% teollisuuspuistoista toimivat Pietarissa ja Leningradin aluepiirissä. Tämä markkinasegmentti on varsin nuori, se on vain joidenkin vuosien ikäinen.

Venäjällä käsitetään teollisuuspuistoksi iso varastokompleksi, mutta jotkut laskevat mukaan myös teknologiapuiston. Niinpä yhden tilaston mukaan Leningradin aluepiirissä on 16 teollisuuspuistoa ja toisen mukaan 19.

 

 

Teollisuuspuisto on seuraavien osien kokonaisuus:

  • maa-alue teollista tarkoitusta varten
  • suunniteltu infrastruktuuri
  • oikeudelliset olosuhteet
  • yhtenäinen hallinnoiva yritys

Tällä hetkellä realisoituu vain yksi teollisuuspuistoprojekti, joka on kaupungin päättäjien alulleen panema ja tukema. Se sijaitsee Kamenkan teollisuusalueella ja yhdistää Huyndain tehtaan itsenäiset autoteollisuuden osatoimittajat.
Seuraavana on teollisuuspuisto GreenStateGorlovassa, YIT-yrityksen projekti. Se koostuu huoltokeskus VIKING Life-SavingEquipmentista, kooltaan 1500 m², lihajalostamotehdas "Atriasta" ("Pit-Produktin" tavaramerkki), kooltaan 29 000 m² ja logistiikkakompleksi Gorigosta – 90 000 m². Asiantuntijat erittelevät myös aktiivisesti kehittyvän teollisuuspuistoprojekti Marinon. Siinä yhdistyvät autoteollisuusyritykset "Yo-auto", "Tehnoeksim" ja "YarovitMotors". Mittakaavaltaan seuraavina ovat: "DoniVerevo" Verevon kylässä (183 ha), "Fjederovskoe" Tusinan piirissä (120 ha) ja Utkinan tehtaan projekti (60 ha).
Kilpailu on jo maksimaalisen korkea, koska potentiaalisista hankinnoista puhutaan 200-250 ha tasosta, lisäksi teollisuuspuistoalueet kehittyvät aktiivisesti, 530-550 ha. Kaikki ilmoitetut projektit eivät ole kokonaisuudessaan elinkelpoisia. Siitä vaikuttavat hinta, dokumentaation saatavuus, yhteydenpitoehdot asiakkaiden kanssa ja itse objektin yhteydenpidon saatavuus.
Vaikka elinkelpoiset järjestelmät olisivat saatavilla, niin projekti ei selviä ilman asianmukaista rahoitusta ja sijoittajien houkuttelua. Ideaalitapauksessa teollisuuspuistoa rakennetaan konkreettiselle vuokralaiselle konkreettista pitkäaikaista projektia varten.
Tulevaisuudessa kiristyy kilpailu maa-alueista ja hintojen hajaantumisesta, jotka riippuvat teollisuuspuiston sijainnista. Myös insinööriosoittimien osuus kilpailussa on suuri: 32-120 €/m². Edellä luetelluista vaikeuksista huolimatta, monet asiantuntijat pitävät teollisuuspuistojen tulevaisuutta positiivisesti arvossa. Laadukkaat varastoalueet, joita voidaan soveltaa teollisuuteen, vähenevät joka vuosi. Tämä edesauttaa teollisuuspuistojen kysyntää tuottajien ja kehittäjien kannalta.Источник: www.sklad-man.com

Тексты, графика, фото и видео, которые размещены на сайте sklad-man.com, - исключительная собственность sklad-man.com, и авторские права на них защищены соответствующим Законодательством РФ. Вы можете использовать какой-либо из наших материалов полностью или частично только при указании активной гиперссылки на него.

Теги

Teollisuuspuisto

Наши сделки